Zapraszamy do

składania zamówień

na 

ŚWIĘTA

BOŻEGO NARODZENIA 

2017!

Tradycyjna Wędzarnia Warmińska oferuje produkty z pieca wędzarniczego opalanego oryginalną mieszanką drzew liściastych, ryby w nim wędzone przybierają barwę ciemnego złota, charakteryzują się szczególnym zapachem, a smak naszych wyrobów podkreśla jedynie sól, gdyż w całym procesie przygotowania ryb wędzonych nie stosujemy żadnych innych dodatków.

 

 

 

 

 

Pstrąg z Kaborna – to sztandarowy produkt Tradycyjnej Wędzarni Warmińskiej, surowiec pozyskany z naszej hodowli, delikatnie solony, soczysty. Waga waha się w zależności od okresu połowu od 350g do nawet 1kg.

 

Węgorz wędzony w skórce – to wyrób delikatesowy, bardzo pracochłonny w przygotowaniu, wielokrotnie nagradzany na konkursach kulinarnych produktów tradycyjnych i regionalnych (patrz zakładka Nagrody). Wyjątkowość tego produktu polega na sposobie jego przygotowania: węgorz obciągany ze skóry, po odpowiednim oprawieniu ryby, skóra jest ponownie naciągana i dopiero wtedy węgorz jest wędzony. Możliwość dodania pod skórę różnych przypraw takich jak cząber, czosnek, koper, mięta, czy majeranek czynią smak węgorza niespotykanym. Waga od 500g w górę.

 

Węgorz wędzony – to produkt delikatesowy, przygotowany w sposób tradycyjny. Waga od 500g w górę;

 

Sielawa wędzona – pozyskana z naszych najczystszych, głębokich jezior. Około 18 sztuk na 1 kg.

 

Sieja wędzona – większa siostra sielawy, o mniej tłustym, sprężystym mięsie, dostępna również w formie dzwonka. Waga od 600 g do 1,5 kg.

 

Jesiotr wędzony – pozyskany z własnej hodowli, wędzony w całości wspaniale prezentuje się na stołach podczas różnych uroczystości. Dostępny jest również w formie dzwonka. Waga od 1,2 kg do 4 kg.

 

Sum wędzony - sum europejski, najmniej „rybna” ryba, konsystencja mięsa zbliżona do cielęciny. W całości idealny na „wiejski stół”.

 

Leszcz wędzony - jedna z najsmaczniejszych ryb wędzonych pod warunkiem, że waży niemniej niż 3 kg. Dostępny jest również w dzwonkach.

 

 

 

 

 

Krewetki wędzone - ogony krewetek w pancerzu, około 60 sztuk na 1 kg.

 

Filet z łososia wędzony na gorąco - kawałki fileta z łososia wędzone na gorąco. Waga porcji to około 300-400g.

 

 

 

 

 

Marynaty rybne „PAROL – Ryby z Kaborna” to produkty wytwarzane według przepisu mojej babci: najpierw ryby są opiekane, następnie układane w słoikach i zalewane bardziej słodką niż kwaśną marynatą octową z dodatkiem, cebuli, liścia laurowego i przypraw, bez konserwantów, sztucznych dodatków. Są gotowe do spożycia przynajmniej po tygodniu od przygotowania, niepasteryzowane.

 

Oferujemy:

 

Pstrąg smażony w marynacie;

Lin smażony w marynacie;

Węgorz smażony w marynacie;

Sielawa smażona w marynacie;

Okoń smażony w marynacie;

Karaś smażony w marynacie;

Płoć smażona w marynacie;

Leszcz smażony w marynacie;

 

 

 

 

 

 

Galarety rybne „PAROL – Ryby z Kaborna” to produkty wytwarzane również według przepisu mojej babci, w tym przypadku ryby są gotowane w warzywnym wywarze, bez dodatku octu i konserwantów, delikatnie doprawione, pasteryzowane, idealne dla osób z wrażliwym żołądkiem.

 

Oferujemy:

 

Pstrąg w galarecie;

Szczupak faszerowany w galarecie;

Poprzednie zdjęcie
galeria
Następne zdjęcie