Zapraszamy do

składania zamówień

na 

ŚWIĘTA

BOŻEGO NARODZENIA 

2017!

 

PROZDROWOTNE CECHY SKŁADNIKÓW CHEMICZNYCH MIĘSA RYB

Żywność funkcjonalna nabiera w naszym kraju coraz większego znaczenia, Polacy zaczynają dostrzegać potrzebę zdrowego odżywiania, a wzrost świadomości konsumentów skutkuje coraz większym spożyciem żywności o udokumentowanym prozdrowotnym działaniu. Do tego typu pożywienia, między innymi oczywiście, należy zaliczyć ryby i przetwory rybne. Dieta w nie bogata zalecana jest osobom starszym, z niedoczynnością układu krążenia, osobom z problemami układu pokarmowego, nerwowego oraz kobietom w ciąży. To właśnie tym produktom przypisuje się wspomaganie w zapobieganiu a nawet leczeniu, niektórych schorzeń, jak również utrzymaniu zdrowej kondycji fizycznej i psychicznej.

Pliki do pobrania

zalacznikTreść artykułu (98 KB)    >> pobierz <<